Hozzávalók (kb 16 darabhoz):
Tészta:
40 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 kk só
1 tojás a megkenéshez
Töltelék:
1 nagy konzerv löncshús
Ízlés szerint vaj, mustár, ketchup, gulyáskrém
1 fej hagyma, vagy 1-2 szál újhagyma
zöldségek, aki amit szeret (paradicsom, paprika, kukorica,
csemegeuborka, stb.)
sajt
Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben megfuttatom, utána a többi
hozzávalóval összedagasztom. Letakart edényben kelesztem, amíg a tölteléket
elkészítem.
A töltelékhez a löncshúst összetöröm, a zöldségeket
felkockázom, majd a többi hozzávalóval összekeverem.
Ha a tészta megkelt, fél cm vastagra kinyújtom, kb 15 cm átmérőjű köröket
szaggatok belőle. A tészta közepére halmozom a tölteléket, megszórom reszelt
sajttal, majd a tésztát összecsukom és az illesztésnél jól összenyomkodom. A
tetejét tojással megkenem, esetleg sajttal vagy szezámmaggal megszórom.
Előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt megsütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése