2013. július 22., hétfő

Rákóczi túrós


Hozzávalók (közepes tepsire való):

A tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 tojás
1-2 kk tejföl

A túrós krémhez:
75 dkg túró
1 kis pohár tejföl
3 tojás sárgája
15 dkg cukor
1-2 ek dara
ízlés szerint vaníliás cukor, citromhéj

+ a 3 tojás fehérje kemény habbá verve porcukorral
+ sárgabarack lekvár

A tésztához valókat gyúrd össze, 1 cm vastagra nyújtsd ki, kivajazott tepsiben kb 10 perc alatt félig süsd meg. Vedd ki hűlni, majd kend meg vékonyan baracklekvárral. A túrót a tejföllel, a tojássárgákkal és a többi hozzávalóval keverd ki, majd terítsd be vele a félkész tésztát. Told be újra a sütőbe, majd amikor már majdnem készre sült, vedd ki, és a tojáshabbal rácsozd be a tetejét. Most már készre lehet sütni, amikor picit megpirul a hab a tetején, akkor jó. Ha kivetted, a rácsokba kanalazz baracklekvárt. Ha meghűlt tedd pár órára hűtőbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése